بر اساس قانون جدید اعتبارسنجی بانک ها برای صدور دسته چک به چه صورت انجام می شود؟

بانک ها موظف می باشند که بنا به درخواست مشتریان خود که دارای حساب جاری هستند و بر اساس ماده 5 قانون جدید صدور چک که در سال 1397 نیز اصلاح گردید، بعد از اعتبارسنجی، دسته چک بدهند. اعتبارسنجی بانک ها برای صدور دسته چک به صورت زیر انجام می شود:

 

اعتبارسنجی بانک ها برای صدور دسته چک

 

بر اساس ماده 6 قانون صدور چک، که در سال 1397 اصلاح شد، بانک ها موظف اند که جهت ارائه ی دسته چک به مشتریان خود تنها به توسط سامانه صیاد بانک مرکزی اقدامات لازم را انجام دهند. بدین ترتیب پس از اینکه بانک مرکزی موجودی حساب و تراکنش حساب ها و اموال و دارایی شخص و همین طور وجود و یا عدم وجود وام معوقه و . را مورد بررسی قرار داد، بر اساس بررسی های انجام شده برای متقاضی دسته چک، اعتبار مشخص می کند. که البته اعتبارسنجی جهت صدور دسته چک به وسیله ی سامانه صیاد صورت می گیرد.

مطلب پیشنهادی ما: تفاوت ضامن و ظهرنویسی در چیست؟

 

برای شفاف تر بیان کردن قضیه به عنوان مثال باید بگوییم که بانک مرکزی بعد از بررسی موجودی حساب، تراکنش حساب ها، اموال و دارایی وی و وجود و یا عدم وجود وام معوقه به شخص متقاضی اعتبار می دهد. فردی که به وی اعتبار داده می شود به شکل نامحدود نمی تواند اقدام به صدور چک نماید. سامانه صیاد بعد از اینکه حساب شخص و سایر مواردی که در بالا ذکر کردیم را مورد بررسی قرار داد، اعتبارهای مختلفی به افراد می دهد به عنوان مثال برای فردی سقف اعتبار 100 میلیون در نظر گرفته می شود و برای فرد دیگری 200 میلیون و . می تواند باشد. که افراد می توانند از طریق سامانه صیاد سقف اعتبار خود را استعلام نمایند.

استعلام چک صیاد با اپلیکیشن چک نما در هر ساعت از شبانه روز برای کاربران امکان پذیر می باشد.

منبع: www.checknama.ir